2011. szeptember 2., péntek

Operák és balettek ihlette sminkek 1. rész - Mozart : A varázsfuvola

Sziasztok!

Itt az ősz, az általános és középiskolások számára már elkezdődött az iskola és sajnos az egyetemisták és főiskolások sem sokáig élvezhetik már a nyári gondtalanságot. Úgy gondoltam, "tanévnyitóként" egy új sorozatot indítok, amihez az operák és a balettek világát veszem alapul. Egyik sem örvend akkora népszerűségnek mint akár egy fesztivál vagy diszkó látogatása, de épp ezért gondoltam hogy némi újdonságot csempészek az eddigi felhozatalba! Tudnotok kell rólam, hogy a gimi alatt 4 évig jártam az Operaházba és az Erkel Színházba operákat és balettokat nézni (úgy hiányzik..), úgyhogy ezek a posztok elég személyes kötődésűek lesznek. Az operaénekesek vagy épp balettművészek sminkje épp oly meghatározó a darab során, mint amit előadnak. Remélem ti is élvezni fogjátok ezt a kis kitekintést ebbe a világba és hátha kedvet kaptok hozzá! :)

Elsőként Mozart Varázsfuvolájával kezdeném.

"A Varázsfuvola története igazi mese: van benne jó és gonosz, szerelem, hűség, barátság, sötét ármány, nehéz próbatétel, sárkány, bűvös fuvola, üldözés, rabság és szabadulás. Az Éj birodalmába tévedt Tamino herceget a királynő szívhez szóló könyörgéssel kéri, vállaljon minden veszélyt és szabadítsa ki leányát hatalmas ellensége, Sarastro országából, ahol fogságban sínylődik. Elég megpillantani a lány arcképét, a szerelmes herceg már indul is, nem tudva, hogy kalandos útja során nem csak veszélyeket, de önmagát is le kell győznie. Mert a Varázsfuvola több mint mese: két szerelmes felnőtté válásának története is, akik az őket ért csalások és csalódások során tanulják meg az igazit a hamistól, a jót a rossztól, a sötétséget a fénytől."
/Idézet a Stúdió"K" előadásának ismertetőjéből /

E rövid ismertető után pedig következzenek a képek. Engem az Éj királynője ihletett meg:

(c) Richard H. Smith
Mit szóltok ehhez az új sorozathoz? :)

8 megjegyzés:

 1. Vááá! Szép lett!!! :)

  Láttad már a 114-es Rose Nails bejegyzést? :) Hogy tetszik végülis felkenve?

  VálaszTörlés
 2. ÁÁÁÁ! Imádom az ötletet és imádom a sminket<3!! :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jó lett! Szépen kiemeli a szemed! A komoly zene tényleg nem a mai generáció kedvence, pedig nagyon élvezetes tud lenni. Pl. Wedeking Lulu-ja balett előadásként!
  p.s: Igen, az eu-i mentalitás nagyon más, nem tiszteli meg ennyire a kedves kuncsaftot. Sőt! Sok esetben ellenkezőleg. Pedig ilyen kiszolgálás mellett az ember szívesebben hagy ott több pénzt...

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm mindenkinek! :) <3

  VálaszTörlés
 5. Nagyon klassz, és a sorozat ötlete is tök jó!!! :)

  VálaszTörlés