2011. november 5., szombat

Operák és balettek ihlette sminkek 4. rész - Puccini : Tosca

Sziasztok!

Ezzel a sorozattal igencsak el voltam maradva, és a Tosca nagyon a gondolataim között járt már, ezért gondoltam megvalósítom. Hát, sajnos nem lett olyan szép, a vörös-arany kombináció ruhában gyönyörű, sminkben kevésbé. Nem egy viselhető smink, még alkalomra se, max. sötétebb bőrrel lehetne mutatós. Na sebaj, legközelebb valami látványosabbat választok, addig is álljon itt a történet.

"Az Angyalvár börtönéből megszökik az egyik politikai fogoly, Angelotti. Egy templomba menekül, ahol véletlenül összetalálkozik az ott dolgozó barátjával Cavaradossival, a festővel, aki felajánlja neki házát menedékül. A szökevény üldözése közben a templomba érkezik Scarpia, Róma rendőrfőnöke és felfedezi, hogy Angelotti ott járt. Letartóztatja a festőt, a Farnese-palotába viteti. Odahívja Toscát, Cavaradossi szerelmét is. Scarpia már régóta szeretné megkaparintani magának a szép színésznőt.

Tosca nem bírja hallgatni a kínvallatásnak alávetett szerelme jajkiáltásait, ezért elárulja Angelotti búvóhelyét Scarpiának. A rendőrfőnök felajánlja a festő szabadságát, ha Tosca az övé lesz. A lány rááll az alkura. Scarpia utasítást ad, hogy hajnalban Cavaradossit vaktölténnyel lőjék le. Tosca azonban leszúrja a rendőrfőnököt. Másnap kiderül, hogy őt is becsapták; a festő holtan esik össze a sortűz után. Tosca az Angyalvár tetejéről a mélységbe veti magát."Íme az ihlető "bűnös" vörös-arany ruha..

Sing with meee! :D
  I (L) vaku :( Lehet nem este kéne alkotnom...
Arany csillámok

6 megjegyzés:

 1. Wow nagyon szép ez a smink, ügyes vagy :)

  VálaszTörlés
 2. Szép lett! Neked jól állnak szerintem a sötétebb színek is, itt picit hiányolom, de ez ízlés kérdése, így is szép!

  VálaszTörlés
 3. Köszi lányok aranyosak vagytok :) Nekem nem lett a kedvencem,de ha már megcsináltam, gondoltam megosztom veletek... :D Amúgy a sötétebb árnyalatokat egyre jobban szeretem, a szememet is jobban kiemelik :)

  VálaszTörlés
 4. Egyet értek Nóra, a sötét jól áll neked! Ez is jó lett! ;)

  VálaszTörlés
 5. Szép lett :) Olvastad Tótfalusi István Operameséit? Ha esetleg kifogynál az inspirációból, akkor kukkants bele :)

  VálaszTörlés