2012. február 4., szombat

Elszállt álmok a Malév jóvoltából

 Sziasztok!

Mint ahogyan azt facebookon is írtam, a hétvégére időzített poszttal készültem volna. Ennek az apropója az lett volna (ez a sok feltételes mód...), hogy a joy.hu-n egy játék keretében 87.-ként helyesen válaszoltam és így a jutalmam egy páros milánói hosszú hétvége lett az OTP Travel felajánlásából. Sikeres egyeztetések, e-mailes és személyes megbeszélések után megkaptam a dátumot, ami február 3. és február 5-ére szólt. Sose örültem még ennyire, hiszen nagyon szeretek új városokat és országokat felfedezni, ráadásul iszonyat nagy meglepetés is volt, nem gondoltam volna hogy én leszek a 87. A bónusz dolog, hogy egyikőnk sem (se barátom,se én) utazott még repülővel, nagyon vártuk hogy egy újabb közös élményben legyen részünk. Hát lett is....de nagyon nem olyanban, amit vártunk!

Hajnali fél 3-kor keltünk pénteken, hogy időben felérjünk Budapestre, mert ugye senki sem szeretné lekésni az első repülését...Szerencsénkre apa el tudott minket vinni a repülőtérre, de még kicsit korán is sikerült odaérni, egész pontosan 5 órakor. Mivel a gép 07.35-re volt kiírva, ezért legalább fél 6-ra ott kellett lennünk, úgyhogy annyira nem is bántuk hogy hamarabb mentünk, gondoltuk fél óra nem a világ vége. A gondok akkor kezdődtek, amikor negyed 6 körül a hangosbemondó közölte, hogy 6 előtt nem lesz check-in. Én még akkor is pozitív voltam, fél óra így vagy úgy, nem oszt nem szoroz. Ezután elérkezett a 6 óra, mikor a hangosbemondó tájékoztatott, hogy 7-ig nem lesz check-in. Barátom mondta hogy itt már valami gáz lesz tutira, de én a rendíthetetlen optimizmusommal (és naivságommal) még bíztam, hogy elrepülünk, de max később.

7 óra 5 perckor hangosbemondó: A Malév járatai késnek. Én kis buta még mondtam is, hogy na hát ezt eddig is tudtuk, de ha késnek, az egyenlő azzal hogy ha később is, de elindulnak! Mit tesz Isten, 7 óra 10 perckor jött a kegyelemdöfés, a Malév összes járatát törölték mára! Jött a füttyögés, a "gratulálás", telefonok mindenhol előkerültek, aggódó arcok...de a körülményekhez képest mindenki teljesen nyugodt, semmi rendbontás nem volt. Persze 100.000 rendőr ki volt vezényelve, de az ácsorgáson kívül nem hinném hogy bármit is csináltak volna... És a vesszőparipánk ekkor elkezdődött. Információk keresése, Malév jegyinfónál érdeklődés, szegedi OTP Travel irodánál legalább fél óra telefonálás, a reptéren levő OTP Travel irodában levő infókérés. Én életemben ennyit nem beszéltem, nem intéztem (és még közel sincs vége), de úgy éreztem már kb. meghalok. Az egyértelmű volt, hogy más járatra nem bírnak minket (sem) felpakolni, és még ha módunk is lett volna más légitársaságnál jegyet venni, darabja fejenként csak oda(!) 120.000 körül mozgott volna. Nos, laza 240.000 Ft szerintem nem diákbarát és hát nem erről volt szó anno...

Hosszú órákig vártunk még és próbáltunk információt szerezni, de a vége a nagy 0 lett. 10 óra környékén végre osztogattak ásványvizet, ami ugye jól jött a 10x100 ml-es felvihető folyadékkorlátozás miatt (magyarul nem vittünk normál üdítőt, vizet magunkkal). Miután megkaptam az egyik oldalról való végleges infót, miszerint nem tudnak velünk mit kezdeni és majd a jövő héten derül ki az OTP Travel, a Malév és az utasok szentháromságának kibogozása, fogtuk magunkat és eljöttünk. Szerencsére nem nagy pakkal mentünk, mert igazából péntek 10-től, szombaton egész nap, vasárnap meg kb este 6-ig lett volna módunk nézelődni Milánóban, ehhez pedig nem akartunk bőröndöt vinni. Úgyhogy a 2 "kis" hátizsákunkkal elbuszoztunk Kőbánya-Kispestig, majd ha már ott voltunk, akkor benéztünk a KÖKI Terminálba, hogy valami értelme is legyen annak a napnak. Utána a 3-as metróval a Nyugati pályaudvarig elbattyogtunk, picit nézelődtünk a Westendben, mert már 1000 meg 1 éve voltam ott és könnyes búcsút vettünk ettől a fárasztó, hiábavaló naptól és Budapesttől.

Útközben leszálltunk a vonatról és lejelentkeztünk anyuéknál, akitől kaptam fájdalomdíjként palacsintákat, apától meg extra nagy hengeres Smartiest, húgomtól meg EZT a cikket. Igen, jól látjátok, ha rákattintotok a linkre, az ott én vagyok és a barátom... Szóval egyelőre csak a várakozás marad nekünk és majd a Malévtól kapott paperekkel kártalanítás az OTP Travel részére. Hogy mi ebből kapunk-e még bármit is egy újabb "esély"ként, vagy a Malév jóvoltából búcsút inthetünk ennek a csodás lehetőségnek, az a jövő zenéje. Nagyon sajnálom, hogy így elúszott az egész, mindössze egy ***** légitársaság miatt, de sajnos nem tudok mit tenni. Azokat sokkal jobban sajnálom, akik mentek volna állásinterjúra, vagy dolgozni, vagy épp haza. Képzeljétek, egy 50 fős kínai csoport nem tudott hazajutni és nagyon sok gyerek volt ott. Na ez az igazán szomorú, ennyit a megbízhatóságról, a nagy névről és mindenről: no comment.

Lőttem azért pár képet, szeretem megörökíteni és megörökíttetni a dolgokat, ezekből kaptok most pár szeletet.

Sminkmentesen még pozitívan tekintettem a jövőbe fél 6-kor.
 Majd 8 órakor már azt sem tudtam mit csináljak. Hajdú D. András az origo munkatársaként csinált egy lesifotót, majd utólag kérdezte hogy felhasználhatja-e. Természetesen (:D :P) igent mondtam, úgyhogy utána ott virított a képünk az origo cikkének főképeként. Szerintem hűen ábrázoltuk a többi embert is, a csalódottságot és a meg nem értettséget... :( De legalább kijutott nekem is az 5 perc hírnév :P
 Hátrafordulva ezt láttam, a nagy ürességet...
Na ez már egy későbbi, vidámabb pont, a KÖKI. 
 A híres KÖKI Terminálos szökőkút, ami már nem csupa víz körülötte :P
 A Westend sem maradhat ki a vidéki leányzó életéből.
 Én & a gagyi fejszerkezetem és a picit vicces sapim, ami legalább meleg :P A New Yorkerben szert tettem egy felsőre kárpótlás gyanánt, de persze nem hoztam le Szegedre, úgyhogy arról csak kb. 2 hét múlva lesz kép.
 Ezek meg giccses cicák, de muszáj volt megörökíteni :D
Minden gondom okozójának színtere.

Persze mivel olyan nagy kár (az oda-vissza utat) leszámítva nem ért bennünket, ezért kevésbé vagyok már elkeseredve, mint pár órája. Amennyiben lesz pozitív fejleménye a dolgoknak, természetesen megosztom veletek. Remélem titeket kedves olvasók és bloggerinák elkerült most a Malév által okozott probléma, amennyiben pedig meggyűlt mégis a bajotok velük, ne habozzátok leírni ide! Ha már egy kicsit is kiadhatjátok magatokból a feszültséget, az is sokat jelenthet. Ahogy nekem is most ez a poszt megírása. És hát mint mindig, most is kiderült, hogy igaz a mondás: nem mind arany, ami fénylik. Hiába nyertem, csak gondom származott belőle...

32 megjegyzés:

 1. Ó,basszus...:( Nagyon sajnálom!

  VálaszTörlés
 2. Sajnálom, hogy így történt :( De nézd a jó oldalát, van egy szabad hétvége, csomót írogathatsz nekünk ;)
  Van arra esély, hogy esetleg később bepótolhatjátok az utat? Végül is megnyerted, de nem utaztál...

  VálaszTörlés
 3. Sajnálom Nóra, rettentően elszomorító. :( Nekem hasomló trauma volt, mikor az izlandi vulkánkitörés miatt törölték a járatomat. Indultam volna Koreába, de már hajnalban látszott, hogy nem indítják el, úgyhogy el sem utaztam Budapestre a reptérre. De azért fél év múlva eljutottam Szöulba. Szóval Milánó Rátok vár! :))

  VálaszTörlés
 4. Basszus, ez nagyon durva!
  Sajnálom!
  De talán sikerül még ez az utazás, csak kicsit később! Legyünk ptimisták! :) Végülis te nyertél, a Malév pedig visszatérít!
  Legalább nem a legnagyobb hidegben kell mennetek :)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon sajnálom! Tegnap, mikor volt az MALEV.os összefoglaló a TV-ben és lejátszották a szignáljukat komolyan meghatódtam. Én is 2,5 hete akartam jegyet foglalni, csak mivel találtam olcsóbbat, így végül szerencsére nem MALÉV lett.

  Külön tetszik a cikkedben, hogy nem hatásvadász, "jujdekiakdatam", pedig azt hiszem el sem tudom képzelni, hogy mennyire rosszul érintett ez most benneteket.

  Remélem az élet és az OTP Travel majd kárpótol benneteket.

  Sajnos én is ragadtam már ott reptereken, egyszer Norvégiában, egyszer Oroszországban és a nagy ígérgetések ellenére 0 kártérítést kaptam. Igaz Norvégiában adtak 1 fecnit, amivel kapsz 1 2 decis üdítőt meg 1 gumiszendvicset, de előtte le kellett volna pecsételtetni a légitársaság irodájában, ahol valahogy nem volt kedvem még 2 órát sorban állni.

  Oroszországból pedig csak úgy tudtam hazajönni, hogy 600 euroért vettem egy másik jegyet...no comment.

  Sajnos ezekre a helyzetekre szinte képtelenség felkészülni, és tényleg az 1 decis korlát miatt még 1 palack vizet se nagyon viszel, emrt csak kidobatják veled. A kedvencem: "Hölgyem megissza v kidobja"?

  Ha mégis el tudtok utazni,akkor pedig kívánok egy hatalmas make-up leárazást a legjobb termékekből Neked Milánóban!

  PS: Azt hiszema hiradóban is megemlítették h voltak akik hosszú hétvégézni mentek volna....érdekes az élettől, h pont ti, és h pont "ismerjük egymást".

  VálaszTörlés
 6. Neeee szegény!!!!!!!!! Basszus ez tényleg durva, sajnálom! Remélem, hogy a Malév kárpótol titeket és el fogtok jutni Milánóba, mindenesetre fel a fejjel!!!

  VálaszTörlés
 7. Hát ez nagy csalódás lehetett, sajnálom. Én biztosan kiborultam volna! Remélem kaptok egy másik utazást helyette :)

  VálaszTörlés
 8. Sajnálom,én nagyon ki lettem volna borulva egy ilyen helyzettől.Én is remélem, hogy majd kaptok kárpótlást!

  VálaszTörlés
 9. Nagyon sajnálom, borzasztó rossz lehetett! :/ De reménykedj mindenképp hogy kaptok valami kártérítést! Leginkább azt, hogy utazhattok majd! :))

  VálaszTörlés
 10. Drukkolok a kárpótlásért nagyon, csak lesz olyan jófej a Joy és ha a MAlévtól-OTP traveltől nem is sikerül új jegyet/pénzt kapni, tán ők. Remélem, megírod a kontakt embernek, erről nekik is tudniuk kell! ;)
  Láttam már korábban másoktól belinkelve azt az origos cikket és felismertelek! :D
  Calo(z)hoz csatlakozom, olyan jófejként és higgadtan írtad le ezt a cikket, irigyellek is a nyugodtságodért. Én csak buszos utazással ragadtam pár éve 6 órára kint a "sztyeppén", tűző júliusi napsütésben, mert lerobbant a buszunk és utána is rengeteg kalamajkánk volt abban a bónusz 7-8 órában, amit végül emiatt csúsztunk, de utána nagyon kiakadt levelet írtam az azóta már asszem megszűnt Eurotoursnak.
  Szóval drukk-drukk, otthon meg ne tessék szomorkodni, kuckózzatok be a pasiddal otthon! ;)

  VálaszTörlés
 11. Lányok, mindegyikőtöknek külön köszönöm a kedves hozzászólást, nagyon sokat jelentenek! Az ügyintézők mindent megpróbálnak, ahogy tudnak segíteni, de hát ugye mint szinte mindig, ez felsőbb szinteken fog eldőlni... Bízzunk a legjobbakban!

  Caloz, neked is köszönöm! A make up leárazásos rész különösen megmelengette a szívemet :) Az általad átélt reptéri ottragadásos sztorikhoz meg no comment tényleg. Az egyetlen szerencsés momentum tényleg az, amit TandL is említ, hogy ebben a hideg, havas környezetben legalább otthon vagyunk. Ahogy olvastam, Milánó vasúthálózatának a leesett hómennyiség miatt most annyi. Így legalább otthon, de biztonságban vagyunk...

  VálaszTörlés
 12. dyna: a nagy helyzet az, hogy a Joy csak a kapcsolatot vette fel velem és továbbította az elérhetőségeimet az OTP Travel felé, minden további ügyintézés velük zajlott. Az ottani kontaktomnak megírom az esetet, de egyelőre a várakozáson kívül nem tudok mit csinálni sajnos.

  A higgadtság meg...muszáj. Valakinek annak is kell lennie :) De mint írtam, az utasok legtöbbje meglepő módon az volt..! A kuckózás meg már megvan :) Bár az ablakból kinézve a padig ér a hó, durva :O Nem tudom mi lehet a rosszabb, mint nálatok tűző napsütésben ragadni, vagy ilyen szörnyű hidegben...remélem egyiket sem kell átélnünk már!

  VálaszTörlés
 13. Én felgyújtottam volna a repteret, de tényleg...nagyon sajnálom, tudom, hogy ez nem sokat segít, de figyeld csak!
  Lehet, hogy kárpótlásként 1 hetet tölthettek ott, meg fizetik a költőpénzeteket, meg csomó csudijó dolog történhet még veletek, pozitív gondolkodás...én drukkolok, hogy azért eljuthassatok <3 :)

  VálaszTörlés
 14. Tegnap elolvastam az összes Malévos cikket, és láttam azt a képet. :)
  Nagyon nagyon remélem, hogy sikerül későbbre áttenni az utat, és végül eljuttok Milánóba!

  VálaszTörlés
 15. Sajnálom! Pedig biztos jó lett volna :S
  De nézd a jó oldalát, shoppingoltál egyet :)
  A sztárfotó nagyon jó lett! Egyetlen hátránya, hogy nem boldogan, mosolyogva kaptak lencsevégre :)

  VálaszTörlés
 16. Basszus! Tök sajnálom! Remélem lesz második esélyetek!!!!!

  VálaszTörlés
 17. Hát ez mekkora szívás :S én tuti kiborultam volna és szidtam volna mindenkit :( Reméljük kaptok még egy esélyt :(

  VálaszTörlés
 18. Ó te szegény :( Nagyon sajnálom, hogy nem tudtatok utazni. Én tuti idegbajt kaptam volna türelmetlenségemben.
  De ha a jó oldalát nézed és lehet hogy bepótolhatod majd az utat, akkor már lehet nem lesz ilyen szörnyű idő.. A kabátod pedig nagyon tetszik :)

  VálaszTörlés
 19. Sajnálom, meg tényleg vacak lehet így járni, de nem feltétlen a Malévet kell hibáztatni. Elvégre nem jókedvükből mentek csődbe...És tényleg szar lehet, azoknak akik nyaralni/telelni akármit csinálni mennek, de azokkal mi van akik ott dolgoznak? Nekik milyen lehet? Nagybátyám is évek óta pilóta volt náluk. És most? (ne érts félre én ezzel nem megbántani akarlak, csak a saját véleményemet írtam le)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nézd,én megértem ezt az álláspontot és teljesen igazad is van. bár ahogy írtam,az utasok között is volt nem egy, aki dolgozni ment volna vagy állásinterjúra.
   és sajnos mint mindig,ahogy a pilóta nagybátyád esetében is, azzal szúrnak ki aki nem tehet az egészről. az sem normális,hogy 16 vezérigazgatója volt a Malévnek 22 év alatt, a legtöbb esetben igenis a felsővezetés a hibás. rengeteg kedves Malév dolgozó volt a reptéren is,akik a lehetőségeikhez mérten próbáltak segíteni és nyugtatni az embereket. na velük szemben nem fair az egész...

   Törlés
 20. Nagyon sajnálom! Mi reggel tudtuk meg a rádióból, nem is sejtettem hogy egy "ismerős" mindezt élőben tapasztalja! Remélem fogtok kapni valami kárpótlást, esetleg egy későbbi utazási lehetőséget!

  VálaszTörlés
 21. Sok mindenen múlik ez a dolog, nem csak egy emberen, sok emberen, és nem is csak 1 oldala van a dolognak. A Malév felsővezetése, a menedzsmentje, és az állam ugyanúgy felelős a kialakult helyzetért. Szerintem nonszensz, hogy egyik nap még úgy tájékoztatják az utasokat, hogy ez csak pletyka és tavaszig biztos nem lesz leállás és pár óra múlva pikk-pakk megszűnik létezni a dolog. Egy hatalmas összegű kifizetés miatt történt ez, amit már nem tudtak teljesíteni (legalábbis a cikkek szerint) és azt nekem ne mondja senki, hogy ezt nem lehet előre tudni. Legalább a szerencsétlen utasokat megkímélhették volna, ha már a csőd elkerülhetetlen volt. Ami pedig ezt illeti, egy másik cikkben az volt, hogy már 2 éve megvolt a menete annak, hogyan fog tovább működni a Malév a csődeljárás után, mint ahogy számos más példa is van Európaszerte erre, csak a kormányváltással ez a dolog szétcsúszott. Nem kellett volna eddig várni, ez egyértelmű, így most eléggé légitársaság nélkül maradtunk. :(

  VálaszTörlés
 22. oh de sajnálom. az ember életében ritkán jön el egy ilyen lehetőség, és akkor egy ilyen hülyeség miatt lemarad róla. :S én sem repültem még soha, úgyhogy gondolom, hogy várhattátok, ráadásul kettesben Milánó, csodás lett volna. Nagyon remélem és drukkolok, hogy kaptok kárpótlást és legalább egy ilyen vagy még jobb utat :) Nem is értem, miért a Malévra szólt a jegyetek, amikor lehetett volna Wizzair-rel is menni. Vagy itt nem csak a gépekkel volt gond, hanem az egész reptéren nem szálltak fel a gépek? :S

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Malév repjegyek foglalt az iroda, úgyhogy az volt a probléma forrása :( De köszönöm a biztatásokat!

   Törlés
 23. Drága Nóri!

  Először is hiphipp, HURRÁ! Jól eltitkoltad, h milyen szipi-szupi dolgot nyertél! :) Vagy csak én voltam figyelmet szokás szerint '-.-

  Másodszorra pedig búúúúúúúúúúúú :(
  Még én sem repültem soha életemben, teljes mértékben át tudom érezni a szomorúságodat.
  Nem csalódtam Benned, sőt! Nagyon talpraesetten próbáltál intézkedni és ezt a pozitív hozzállást meg irigylem is picit :]
  Szóval továbbra is csak pozitívan, reméljük, ha most nem is, nemsokára azért alkalmad lesz Milánót is meghódítani :D

  A Malév dolgozóknak meg hatalmas RESPECT! Nem lehetett könnyű napjuk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Betti!

   Dehogy voltál te figyelmetlen, csak hát nem szokásom inni előre a medve bőrére...lehet kellett volna?! :) Köszönöm a soraidat, jól estek :) :*

   Törlés
 24. Szia.. elôször is nagyon sajnálom az utat és megértem hogy csalódott vagy. Biztos én sem örülnék ilyesminek, bár én már nagyon rég repültem úgyhogy én rögtön sírva fakadtam volna.

  Azonban. Sajnos az emberek nagy része nem gondol bele abba, hogy vannak olyanok akik sokkal rosszabbul jártak. Helsinkibôl még hazahozták a pilótákat és a stewardesseket, viszont (azt hiszem, hogy) Torinóból már a saját pénzükön kellett megvenni a repjegyeket.
  A keresztanyukám és a férje mind a ketten a MALÉVnál dolgoztak és aznap reggel kaptak egy körsms-t a valamilyen vezetôtôl, hogy köszönjük szépen, ennyi volt. Tehát most mind a ketten munkanélküliek egy kisgyerek és have 100ezres törlesztôrészlet mellett. Nem beszélve arról, hogy 2600 nem kis fizetésû ember válik munkanélkülivé, megy tönkre, mert az eddigi jövedelmük töredékéért (ha találnak egyáltalán állást) kell dolgozniuk.
  Arról pedig ne nagyon álmodjon senki, hogy újra lesz MALÉV, mert nem lesz. Ezt tükrözi az is, hogy a Wizz Air 66%-al megnöveli a kapacitását, és átveszi a dolgozók egy részét, ami persze jó, de sokakon nem segít.

  Ne értsd félre, tényleg elhiszem, hogy borzasztó neked, meg mindenkinek aki kidobott az ablakon jópár százezres összegeket. Csak azért írtam le, hogy tudjatok rólam nert sokan nem tudnak ezekrôl.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ha lesz is magyar légitársaság, akkor is át lesz keresztelve HavAir-nek.

   Sajnálom a keresztszüleiddel történteket. Borzasztó lehetett egyik pillanatról a másikra ekkora sokkot átélni :(

   Törlés
  2. Tényleg szörnyű, ami a keresztanyukáddal történt és meg a sok ezer dolgozóval, egy percig nem vitatom hogy az ő helyzetük a legrosszabb! :(

   Törlés