2012. július 30., hétfő

Utazó ecsetkészlet

Sziasztok!

Mivel a nyaram eddigi része eléggé ide-oda utazgatósan telt, ezért gondoltam nem ártana beszerezni egy utazó ecsetkészletet. Tudvalevő, hogy az ilyen ecsetszettek nem a profizmusukról híresek, hanem csupán néhány főbb ecsetet tartalmaznak. A könnyű tokja miatt kis helyen is elfér és a szállítása sem nehézkes, a fő kérdés azonban az, hogy az ecsetek hogyan teljesítenek. Már az elején lelövöm a poént: az egyik jól, a másik kevésbé.

Összesen 7 darabból áll a Born Pretty Store oldalán megtalálható ecsetkészlet. 1 hét alatt érkezett meg, biztonságosan becsomagolva. Bevallom, a külseje az arany alapon szálldogáló pillangókkal nem igazán jön be, viszont legalább a gyűrődéseket jól bírja a táskában. Tépőzárral nyílik, amin belül egyesével be vannak csomagolva műanyagok tokokba az ecsetek. Az ecset fejére húzhatóakat megtartottam, mert így nem veszítik el a formájukat ecsetmosás után sem.

Ahogyan a 3. képen is látható, jobbról balra az alábbi ecseteket tartalmazza a készlet: pirosító ecset, kerek lapos ecset, ferde ecset, rúzsecset, ajak kontúr ecset, szivacsos fejű ecset és szempilla/szemöldökfésű ecset.  Az előbbi felsorolást folytatva, a pirosító ecsettel kezdeném az ecsetek egyenkénti leírását. Amint kivettem a tokjából és a puhaságát vizsgáltam, néhányszor erőteljesebben végig húztam a kezemben - ekkor sajnos nem 1 száltól búcsúzhattam el. Sajnos a szőrszálak tartóssága egyáltalán nem jó, hiába puha és szépen veszi fel a pirosítót, utána 1-1 szál ott szokott maradni a pirosítón is. A kerek fejű lapos ecset ennek az ellenkezője, meglepően szépen vihető fel vele a szemfesték. Akárcsak a "párja", a ferde ecset. Precízen lehet vele dolgozni, a szőrszálak nem állnak összevissza és nem is szúrnak. Az ajakra való kétféle ecsetet feleslegesnek tartom, főleg hogy jobban szeretek magával a rúzzsal dolgozni, de később még jól jöhet, ha precízebb akarok lenni. A szivacsos fejű igazából olyan mint egy applikátor, semmi extra, úgy vélem ez lesz a legkevésbé tartós darabja ennek a szettnek. A szempilla/szemöldökfésűs ecsetet pedig nem hinném hogy nagyon használnám, mert a Catrice szemöldökceruzám egyik végén van egy klassz kis szemöldökfésű, így a szemöldök alakításakor egyszerűbb azzal dolgozni.

Így utólag belegondolva nem ez az ecsetkészlet az, ami nélkül nem tudok létezni, viszont a 2 klassz szemre való ecset és a tok praktikussága miatt örülök, hogy a tulajdonomba került. 6,66 dollárba kerül ITT ingyenes szállítással, plusz az "AA7J61" kód beírásával még -7% lejön. Nem mondanám hogy annyira cheap deal közel 1500 Ft-ért, de egy szettnek megteszi, főleg ha valaki kezdő ecsetkészletet keres.
 ferde ecset, kerek lapos ecset,  pirosító ecset
szempilla/szemöldökfésű ecset, rúzsecset, ajak kontúr ecset, szivacsos fejű ecset Van ehhez hasonló utazó ecsetkészletetek?

8 megjegyzés:

 1. Kép alapján nagoyn hasonló, mint a Fraulein38 ecsetkészletek, még a színek is stimmelnek, lehet, hogy ugyanaz a gyártó. :-) Utazósnak jó, de porfestékhez nem annyira szeretem az ilyen fajta ecseteket, neked sima szemfestékkel is jól működnek?

  VálaszTörlés
 2. Katy: szerencsére felveszi a por állagúakat is rendesen, azzal nincs gond :)

  VálaszTörlés
 3. Utazáshoz teljesen jónak néz ki, nekem még a pillangós tok is tetszik: :)

  VálaszTörlés
 4. Ezen az áron szerintem teljesen jó. Az ajakkontúr meg szerintem simán elmegy zselés tusokhoz így kép alapján. Nekem van egy nagyobb ecsettartó táskám abba szoktam belerakni az ecseteimet ha utazom.

  http://moonangelstories.blogspot.com

  VálaszTörlés
 5. Love it! You are very inspiring dear.I just discovered your blog and really like it.! I just shared My Awesome Candy Bags on my blog. If you have a minute, I would love to hear your comment.
  Also, let me know if you want us to follow each other. I will definitely follow you back...

  Blow a Rainbow
  Blow a Rainbow on Facebook
  O.X.Y.G.E.N.on Facebook
  Blow a Rainbow on Bloglovin
  Blow a Rainbow on Pinterest
  Blow a Rainbow on Lookbook
  Blow a Rainbow on Tumblr

  Have a great day!

  VálaszTörlés
 6. szia! megkérdezhetném, hogy melyik városban laksz? Mert én már 2 hete várom amit rendeltem az oldalról :( július 20.-án rendeltem és azt tudom, hogy 24.-én adták fel, és még sehol semmi. Bár olvastam, hogy valaki 4 hét után kapta meg, de te meg egy másik bloggerina az oldalon 1 hetet írt.

  VálaszTörlés
 7. szia!

  Szegeden lakom és 17-én adták fel most ezt a csomagot és 27-ére ért ide. Szerintem egy érdeklődő emailt nyugodtan írhatsz nekik,biztos segítenek. Remélem mihamarabb megérkezik! :)

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm a választ :)

  VálaszTörlés