2013. december 22., vasárnap

A nagy ajakápoló teszt

Sziasztok! 

Aki ismer, az tudja, hogyha két ajakápolót minimum nem tartok magamnál, akkor egyet sem. Épp ezért eddig folyamatosan kutattam az újdonságokat, kerestem az igazit. Két hete viszont megtaláltam a földkerekség legeslegjobb ajakkencéjét, így sorba vettem a már meglevőeket.

Akár didergős télről vagy forró nyárról van szó, az egyik legfontosabb dolog számomra, hogy hidratáltak legyenek az ajkaim. Ugyanis ha valamit, akkor a cserepes, száraz ajkakat nagyon nem szeretem. Pont emiatt bosszantanak fel azok a fajta ajakápolók, amik csak függővé tesznek minket.

Most viszont vegyük szemükre az eddig használtakat és nézzük meg, vajon ki lesz a győztes. A könnyebb átláthatóság érdekében címszavakban és pontozással értékelek minden ajakápolót :)

A versenyzők
LABELLÓK

Labello Fruity Shine Pink Guava : csodás illat, halványrózsaszín fedés, nulla hidratáltság ~600 Ft 
[ 3/10 ]

Labello Lip Effect Q10 : nehezen beszívódó, az elején jobban hidratál, később már kevésbé ~1000 Ft
 [ 5/10 ]


SAJÁT MÁRKÁSAK

Isana Hydro (Rossmann) : többször kell újrakenni a tartós hatásért, ár/értékben viszont verhetetlen ~300 Ft
[ 7/10 ]

Alterra Sensitive (Rossmann) : a természetes vonalhoz tartozik, közepesen hidratál ~600 Ft / 2 db
[ 6/10 ]

Bebe Classic (DM) : isteni finom sütiillatú, viszont muszáj naponta többször használni, hogy hasson ~400 Ft
[ 5/10 ]


KÜLFÖLDIEK

Dr. Hess Lip Balm Udder Stick - Mango - : szuper mód véd, kicsit viaszos az állaga, fényvédő is van benne, de sajnos csak az USA-ban kapható ~$10 / 4 db
[ 9/10 ]

Elemis Loving Lips Queching Lip Balm : még az áprilisi beauty swap-es csomagomban lapult meg és bár különösebben nem nőtt a szívemhez, egész jól szolgál ~8 £
[ 7/10 ]


AZ "EX"-EK

Blistex Classic Lip Protector : kicsit túl viaszos állagú, de rendbe rakja a száraz ajkakat ~500 Ft
[ 7/10 ]

Blistex Lip Massage : a masszírozó barázdák segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket és a mentolos hatás nem marad észrevétlen az egész jó hidratálás mellett ~800 Ft
[ 8/10 ]

Carmex Classic : a híres-neves Carmex méltón érdemelheti ki a világ legjobb ajakápolója címet! Ugyanis ha csak 2-3 naponta használjuk, amellett is extrahidratáltságot biztosít. Legjobb bizonyíték erre, hogy a barátomnak is be kellett egyet szerezni. Az ő ajkait is megviseli a tél, de persze mint minden hímnemű, nem szereti kenegetni az ajkait. Ez azonban olyan hatást ért el nála is, hogy már a polcon csücsül az ő példánya is vészesetre :) ~1000 Ft
[ 10/10 ]


Nektek mi a number 1 ajakápoló? 

9 megjegyzés:

 1. Én most vettem meg azt a Labellot amit elsőnek bemutattál, nem vagyok nagyon elájulva tőle én sem. Barátomnak az Isana Hydro van, ő szereti :) A Carmexet pedig tuti kipróbálom mostmár..

  VálaszTörlés
 2. Naná, h a Carmex! :) A fresh mint (zöld kupakos) a legjobb, de azt itthon egyelőre most sajnos nem lehet kapni. Pasinak is olyanja van (mert neki persze rendeltem UK-ből egy vagyonért:)), neki 6, nekem már 12 éve a biztos befutóm. :)
  (kedvelem még a Greenland ápolókat is, mert remek az illatuk és -kivétel betegség esetén, amit én sajnos épp most "tesztelek"- egész jól is hidratálnak.

  VálaszTörlés
 3. Egyszer modellként egy sminktanfolyamon vettem részt, ott mutatták, hogy minden smink a carmex-szel kezdődik. Zseniális cucc, és elég sokáig tart, nekem van egy tubusos és egy stiftes, mindkettőt évek óta használom, pedig rendszeresen kenem.

  VálaszTörlés
 4. nekem egy argános.tényleg nagyon szuper. nekem ez a number one :)

  VálaszTörlés
 5. Szuper, hogy így bevált a Carmex, na majd lehet beszerzek pén is egyet! :)

  VálaszTörlés
 6. Nekem a Labello HydroCare és a körömirágkérm jött be igazán!

  VálaszTörlés
 7. Nekem eddig az Alterra vált be legjobban, de nem ez a Sensitive, hanem a kamillás verzió. :)

  VálaszTörlés
 8. Nekem a L'Occitane shea vajas a legjobb eddig.

  VálaszTörlés