2014. február 1., szombat

Csodafinom csokis keksz

Sziasztok!

A minap a Facebook-on belefutottam egy fincsinek kinéző keksz receptbe, úgyhogy fogtam magam és el is készítettem a leírás alapján. Kicsivel tovább sütöttem, mint a megadott idő, így jóval ropogósabb lett a kelleténél. De egy bögre meleg tejjel, vagy forró csokival (csoki imádóknál ez nem is olyan meglepő, nem?) fogyasztva tökéletes az esti bekuckózós filmezés mellé. Próbáljátok ki ti is! :)


Csokis keksz

Hozzávalók:

-15 dkg liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna 
-1 csipet só 
-3 dkg kakaópor 
- 10 dkg puha vaj 
- 11 dkg cukor 
- 4 dkg porcukor 
- 1 tojás 
- 1 csomag vanílincukor
- 3x6 dkg csokoládé (ízlés szerint)


A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, és a sót, majd összegyúrjuk. A csokikat kisebb darabokra vágjuk, és az előző masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi halmokat helyezünk a masszából, egymástól 4 cm távolságra. Kör alakúra, kb. 2 cm vastagra elegyengetjük a kezünkkel a halmokat. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk a kekszeket.



Készítsetek csinos kis halmokat belőlük és masnival átkötve vendégségbe is tökéletes.



Ki szeretné megkóstolni? :)

11 megjegyzés:

  1. Uhh, hát nagyon jól néznek ki :D Azt hiszem ezt a receptet ki kell próbálnom :D

    VálaszTörlés
  2. Na akkor most küldeném is a címemet, a 3-ból az egyik csini kupackát várom szeretettel (és korgó gyomorral) :DDD
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  3. De jól néznek ki! Biztosan fincsik is nagyon :)

    VálaszTörlés
  4. Van még? Mert akkor indulok! :D Nagyon guszta, régóta szeretnék ilyen ropogós, csokis kekszeket készíteni, elraktározom tehát ezt a receptet :)

    VálaszTörlés