2014. május 4., vasárnap

Napi tipp: használjunk sminkecsetet!

Sziasztok!

Egy megfelelő minőségű, jó ecsetkészlettel csodákat lehet művelni sminkelés terén. Ha eddig azokat a műanyag, eldobható applikátorokat használtad, amiket mellékelnek a palettákhoz, vagy csak az ujjaidat, meg fogsz lepődni, hogy mekkora változás érhető el már csak azzal, ha minőségi ecsetekbe fektetsz bele. Néhány apró ténnyel és tippel pedig remélem meghozom a kedvetek az újdonságra nyitáshoz :)


Először is, kétféle típusát különböztetjük meg a sminkecseteknek. Készülhetnek szintetikus szálakból és állatszőrből egyaránt. Az állatszőrből készült ecset mindig sokkal puhább lesz, mint "mű" társa és a legtöbben ezeket tartják ideálisnak sminkelési célokra. Mivel az ecset sörtéi egyúttal lesöprik, eltávolítják az elhalt hámsejteket is, a sminkelés végén csak az általunk megálmodott és megvalósított smink marad. 

Másodsorban, a jobb minőségű sminkecsetek, mint például a thesalonoutlet.com kínálatában fellelhető darabok, teljesen másképp viselkednek, mint a sminkszivacsok vagy a fentebb említett eldobható applikátorok. A sminkecseteket külön arra tervezték, hogy az arcunk megfelelő területein használjuk őket. Elég csak a pirosítóecsetekre gondolni, ami az arccsonthoz igazodik, vagy épp a púder ecsetekre, amiknek szélesebb a feje, ezáltal könnyebben tudjuk eloszlatni a púdert és biztosan nem hagyunk ki egy kis területet sem. A megfelelő sminkecsetekkel egyúttal kontúrozhatunk és kiemelhetjük egyedi arcszerkezetünket is.


Száz szónak is egy a vége, az ecsetek bizony adnak egyfajta többletet sminkelés során. Én tavaly májusban adtam hírt az akkori és jelenleg is kedvenc ecsetkészletemről, további Models Own ecsetek beszerzése folyamatban van :) Akár a hétköznapokban használt sminkelési szokásaimat, akár az alkalmi sminkhez használt eszközök használatát nézzük, ecsetekkel egyszerűbbé és professzionálisabbá vált ez a folyamat.


És ti mit használtok sminkelés során?

6 megjegyzés:

 1. Mostanában én is egyre többször nyúlok ecsetek után, sokkal egyszerűbb velük dolgozni, mint nélkülük. A models own ecseteket én is nagyon szeretem :-)

  VálaszTörlés
 2. Régen én is applikátoros voltam, meg ujjal eldolgozós, de amióta ecseteket használok, hozzá sem nyúlok ezekhez :) Sokkal egyszerűbb velük dolgozni és a végeredmény is szebb.

  VálaszTörlés
 3. Nekem a legjobb ecsetem az Essence smokey eyes, de nem tudom felvinni vele porolás nélkül a festékeket, ami kifejezetten idegesít. Így én applikátorokat használok a felvitelhez, és az ecsettel finoman összedolgozom. Még egy kitöltő ecsetre vágyom... A pirosító ecsetem egy olcsó kínai szettből származik, akármilyen hihetetlen, de nagyon puhák a szintetikus szálai, és nagyszerűen fel lehet vinni vele a pirosítót. Így ennél drágább pirosító ecsetbe nem is fogok befektetni.
  Most vettem egy jó alapozót ami a bőrömhöz nagyszerűen illik, és mivel vékony rétegben is finoman fel lehet vinni ujjal, feleslegesnek tartom az alapozó ecset használatát. Szerintem sokat felvenne az anyagból, amit utólag meg csak kimosnék belőle. Így ugyan úgy látszik, hogy spór vagyok, de inkább én gyakorlatiasnak tartom magam... :D

  VálaszTörlés
 4. az az igazság, tökéletesen igazad van! lehet ecsetek nélkül is sminkelni, csak szerintem nem érdemes. és ezt csak az tudja igazolni, aki kipróbálta például, hogy milyen egy jó minőségű alapozóecsettel felvinni az anyagot... én a magam részéről már el sem tudnám képzelni, hogy az ecseteim nélkül sminkeljek. persze megcsinálnám, ha a szükség úgy hozná, de nem szívesen :D

  VálaszTörlés
 5. Én is ecset-függő vagyok. :D Szerintem manapság az olcsóbbak közül is ki lehet fogni nagyon klassz darabokat, amik mindennapi használatra tökéletesek. Szerintem nem kell feltétlenül Sigma vagy MAC ecset, azok főleg a profiknak vagy a nagyon fanatikus sminkimádóknak jók. :) De egy jó púderecset, egy pirosító ecset, egy satírozóecset és egy szemöldökformázó szerintem must have mindenkinek. :)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon örülök, hogy ti is így látjátok a helyzetet csajok! Köszönöm a hosszú, tartalmas kommenteket :)

  VálaszTörlés